Over ons

over the climbing movement

Het doel van The Climbing Movement is het behouden van plezier in klimmen. Blessures of stagnatie kunnen je plezier negatief beïnvloeden. Wanneer je steeds tegen een blessure aanloopt, heb je waarschijnlijk een minder leuke tijd dan wanneer je deze niet hebt. En als er toch een blessure ontstaat, zul je een stuk minder gefrustreerd zijn wanneer je hier actief aan kunt werken om te herstellen. Door een duidelijk plan te hebben, hier aan te werken, en progressie te boeken veranderd waarschijnlijk je perceptie van het klimmen. Het gaat niet om het niveau waarop je klimt, maar het plezier wat je beleeft aan de uitdaging van beter leren klimmen. The Climbing Movement is er voor ieder niveau. Ben je het eens met onze visie en wil je aan de slag? Kijk dan eens naar ons aanbod, zodat je zo snel mogelijk weer in de wand hangt. 

ons team

Jouw coaches op weg naar het volgende niveau

Sanne Maas

oprichter - trainer - fysio

The climbing movement is in 2020 opgericht door Sanne Maas. Sanne is (hand)fysiotherapeute, bewegingswetenschapper en klimt zelf al meer dan 15 jaar. Het is haar visie om jou te leren hoe je effectief kunt trainen en herstellen van je blessures. Geen quick fixes, maar duurzaam resultaat.

“In mijn jeugd ben ik begonnen met klimmen en richtte mij voornamelijk op wedstrijden. Hierin heb ik veel mogen leren over bewegen, trainen en presteren. Na de nodige blessures besloot ik (tijdelijk) te stoppen, omdat ik niet meer zo genoot van het klimmen. In de tussentijd heb ik mij gericht op krachtsport. Een aantal jaar later ben ik opnieuw in aanraking gekomen met klimmen via de Eindhovense Studenten Alpen Club. Ik ontdekte dat klimmen ook sociaal kan zijn en je niet per se hoeft te presteren. Momenteel klim ik het allerliefste buiten en heb ik mijn leven zo aangepast dat dit ook kan. Ik reis samen met Erik (vriend) en Tufa (hond)rond tussen verschillende klimgebieden, in ons elektrisch camperbusje. De begeleiding die ik bied bij The Climbing Movement is daardoor grotendeels online. Eens in de paar maanden ben ik zelf terug in Nederland om jullie ook fysiek te kunnen zien. “

Erik Verhoeven

Marketing - product ontwerp

Erik Verhoeven is deel van het The Climbing Movement team sinds 2023, en houdt zich bezig met marketing en product ontwerp.

“Samen met Sanne probeer ik klimmers te helpen in het bereiken van hun klimdoelen. Dit allemaal terwijl we mensen om ons heen proberen te inspireren om klimaatbewust te leven.”

Senja Prince

Testuitvoerder

Senja voert de fysieke metingen uit op locatie. Ze klimt en bouldert zelf al jaren en studeert bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

“Ik voer voor Sanne de fysieke metingen uit wanneer zij niet in Nederland is. Ik ben net klaar met de bachelor Bewegingswetenschappen in Groningen en mijn grote droom is dan ook om later onderzoek te doen naar klimmen. De allereerste keer klimmen was voor mij buiten in Noorwegen, daarna in een “schuurtje” in Noorwegen heel veel geboulderd op de ouderwetse manier met eigen routes maken etc. Toen ik terugverhuisde naar Nederland ben ik bij Bossche Boulders gaan werken. Helaas heb ik sindsdien niet meer veel buiten geklommen of geboulderd en wel hoogtevrees ontwikkeld dus ik hou het nu maar bij het boulderen. Nu ik in Groningen woon werk ik ook daar in boulderhal Apex. Nu heb ik een tussenjaar dus ben ik veel aan het boulderen en volgend jaar begin ik met de master Human Movement Sciences.”

ons aanbod

Wil jij aan de slag met onze programma’s? Bekijk het volledige aanbod in de webshop!

Naar de webshop